ГРЕЦІЯ: новий податок для туристів

З 2024 року в Греції  впроваджено кліматичний збір для туристів.  Нова система передбачає обов’язкове сплату мандрівниками додаткового збору, офіційно названого “платою за стійкість до кліматичної кризи”. Цей податок не включатиметься у вартість проживання при бронюванні і буде оплачуватися туристами безпосередньо в готелях. Збір буде сезонним і стягуватиметься лише під час пік туристичного сезону – з березня по жовтень –  повідомляє SchengenVisaInfo.com

Представники уряду пояснюють, що новий податок введено для швидкого відновлення країни після нищівних лісових пожеж і повеней, які найбільше зашкодили Греції. Збір має направити кошти на реконструкцію та зміцнення стійкості до кліматичних змін.

Ставки кліматичного податку будуть різними в залежності від категорії готелю. Наприклад, туристи, які оберуть апартаменти або готелі з однією чи двома зірками, оплатять 1,50 євро за ніч. При зупинці в трьохзіркових готелях туристи заплатять 3 євро, в чотиризіркових – 7 євро, а в п’ятизіркових – 10 євро за ніч.

Уряд Греції сподівається, що до бюджету країни за допомогою кліматичного збору вдасться залучити до 300 мільйонів євро у 2024 році. Тим часом Асоціація готельєрів висловила обурення тим, що нова система оподаткування може негативно позначитися на туризмі та здійснити відштовхуючий вплив на туристів, які розглядають поїздки до країни.

Схожі записи: