Літаком чи автобусом? – обираємо транспорт для подорожі

 

Літаком чи автобусом?

У літаку дві години, в той час як автобусом – цілу добу! Це може здатися вам очевидним вибором, але є кілька нюансів:

Ціна: якщо мова не про спеціальні тарифи, то квиток на літак, або пакетний тур, обійдеться дорожче.

Розташування аеропортів: вони часто знаходяться за межами міста, а зараз і нашої країни, що потребує додаткового часу і коштів на транспорт, тоді як автобусом ви дістанетесь до дверей готелю.

Багаж: обмеження на розмір ручної поклажі або потреба додатково платити за багаж у літаку, тоді як в автобус можна взяти більший та важчий розмір поклажі.

Очікування: попередній час, необхідний для вильоту літака, плюс час очікування в аеропорту та час на дорогу з аеропорту до міста. Час у дорозі автобусом і літаком в результаті вирівнюється.

Пересадки: переміщення з аеропорту до міста може потребувати додаткових пересадок на різні види транспорту, що займає час і збільшує витрати. В автобусному турі пересадок немає.

Час у дорозі: Порівняємо час у дорозі до готелю. Автобусний тур з Києва до Греції, Халкідікі. Виїзд о 7.00 ранку, прибуття о 15.00 наступного дня. Загальний час у дорозі 32 години. Авіа тур з Кишинева до Греції, Халкідікі. Виліт з Кишинева о 6.00 ранку. Виїзд з Києва має бути о 8.00 ранку, прибуття до аеропорту Кишинева о 22.00, якщо не буде черги на кордоні, потім ніч очікування. Реєстрація о 4.00 ранку. Прибуття до аеропорту Салоніки о 6.00 ранку. Перетин кордону, отримання багажу, вихід до трансферу година півтори, до двох, отже 8.00. Трансфер до готелю, залежно від розташування курорту, до2х, 2х з половиною годин. Загальний час у дорозі приблизно 26 годин у найкращому випадку. Але є щось ще. Повернення! Автобус відправляється від готелю. Час відправлення може бути як ранковий після сніданку, так і по обід.
Літак повертається за годину після прильоту, тобто в нашому розрахунку о 7.00 ранку. Рахуємо. Треба приїхати за 3 години, а водієві ще й запас потрібен, тож за 4 години. Тобто виселення з готелю буде десь о другій ночи, мало приємного, та ще й втрата часу відпочинку. Рахуємо далі. Приліт у Кишинев о 9.00, якщо пощастить, то трансфер може бути одразу, але практика показує, що це десь о 16.00, потім дорога до дому ще 14 годин , якщо все добре. Отже 28 годин. А як що тур буде з Польщі, Румунії або Угорщини, то час у дорозі буде ще довшим.

Ця стаття не про те, що краще літаком чи автобусом. Це для розуміння, про час, комфорт, вартість. В цьому туристичному сезоні ми пропонуємо автобусні, та авіа тури до кращих морських курортів, Греції, Італії, Туреччини, Болгарії, Іспанії, Чорногорії, Хорватії та Албанії. Ї хочемо, щоб ви були підготовлені, та могли з розумінням обрати  яким типом транспорту подорожувати. Важливо також порівняти і вартість туру. Ціни вам підкажуть наші агенти, вони справді профі у своїй справі. Контакти ви знайдете у розділі «Де купити»

Схожі записи: