Таїланд виділяє 50 мільйонів бат на надання медичної допомоги іноземним туристам.

Міністерство туризму та спорту Таїланду, спільно з Національним інститутом невідкладної медицини при Міністерстві охорони здоров’я країни, оголосило про виділення коштів у розмірі 50 мільйонів бат на надання допомоги іноземним туристам у випадках нещасних випадків, стихійних лих або злочинів, які трапилися під час їх перебування в королівстві. Це фінансування буде використано для надання допомоги за умови, що подія не була викликана протиправними або необачними діями.

Для скористання страховим покриттям необхідно пройти попередню реєстрацію в системі Thailand Traveller Safety (TTS) онлайн. Заявки приймаються в Міністерстві туризму та спорту, відділеннях Управління туризму та спорту провінцій, а також в Центрах допомоги туристам в аеропортах Суварнабхумі та Дон Муанг. Система TTS застосовується виключно для іноземних туристів, які подорожують з туристичною метою і перебувають в країні за туристичною візою або згідно з схемою звільнення від туристичних віз.

Заявки на страхове покриття можна подавати письмово в різні офіси або електронною поштою за адресою Tourismcompensation@mots.go.th. Процес перевірки права на допомогу здійснюється силами туристичної поліції та Національного інституту невідкладної медицини відповідно до принципів конфіденційності. Крім того, пропонується створити Центр невідкладної медичної допомоги для іноземних мандрівників, який буде співпрацювати з відповідними організаціями для координації дій та надання необхідної допомоги.

У Міністерстві туризму наголошують, що до системи TTS можуть мати доступ працівники туристичної поліції та Національного інституту невідкладної медицини для початкової перевірки туристів на предмет того, чи мають вони право подати заявку на отримання допомоги. Збір даних здійснюється відповідно до принципів конфіденційності, у відповідності з Законом Таїланду про захист особистих даних.

Також Національний інститут невідкладної медицини висловив пропозицію створити Центр невідкладної медичної допомоги для іноземних мандрівників. У випадку виникнення нещасного випадку або надзвичайної ситуації з участю іноземних туристів, він зможе координувати свої дії з Центром допомоги туристам при Міністерстві туризму та спорту, гарячою лінією туристичної поліції 1155 або гарячою лінією самого Національного інституту невідкладної медицини 1669. Це зроблено для перевірки, чи мають туристи право на компенсацію за вищезазначеною схемою, та для направлення їх у лікарню для отримання необхідної допомоги.

Схожі записи: