В ІТАЛІЇ ВІДКРИЮТЬ ЩЕ ОДИН ПАСАЖИРСЬКИЙ АЕРОПОРТ

Вже влітку в Італії планують відкрити ще один пасажирський аеропорт. З’явиться він на узбережжі Амальфі, на місці колишнього військового, що був побудований ще у 1926 році. Новий аеропорт Салерно Коста д’Амальфі почне приймати пасажирів у липні. Розташований він усього за 45 кілометрів на південний схід від міста Амальфі та за 21 кілометр від міста Салерно, яке ще називають воротами до Амальфітанського узбережжя.

Технічно це буде повторне відкриття, адже Салерно Коста д’Амальфі не будувався з нуля. Впродовж 98 років, починаючи з 1926-го, він використовувався як військовий аеропорт, льотна школа, протипожежний центр і приватний аеропорт. З 2007 року приймав комерційні рейси. Але літали туди лише два невеликі місцеві лоукостери, оскільки аеропорт не був розрахований для великого навантаження. Пізніше, у 2016 році, аеропорт і зовсім закрився. І лише через декілька років було вирішено відновити його роботу, щоби розвантажити міжнародний аеропорт Неаполь, який приймає понад 10 мільйонів пасажирів за рік.

Наразі Салерно д’Амальфі вже готовий до відкриття. В аеропорту подовжили злітно-посадкову смугу, додали стійки для реєстрації та обладнання. Також у найближчому майбутньому планують побудувати новий термінал.

Аеропорт розпочне свою роботу 11 липня з чотирьох регулярних рейсів із таких міст, як: Нант, Кальярі, Верона та Катанія. Спершу прийматиме лише комерційні рейси іспанської авіакомпанії Volotea, але пізніше будуть залучені й інші перевізники.

Схожі записи: