Зимова Австрія — розповідь переможців акції НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ

106Дев’ятнадцять зльотів і дев’ятнадцять посадок, сімнадцять країн світу, десятки тисяч кілометрів за сім місяців. За цей час ми стали справжніми туристами і навчилися насолоджуватися усім новим і не завжди очікуваним, як от у цій останній подорожі, коли через велику хмарність наш літак не зміг приземлитися у Зальцбурзі і ми полетіли до Відня. Ну і що поганого? Така собі пригода. Зате ми тепер знаємо обстановку у віденському аеропорту (якщо колись нам доведеться ще сюди потрапити).

Tez Tour_ LogoПотім звісно туман розвіявся і ми успішно і безпечно приземлилися у запланованому Зальцбурзі. В аеропорту нас уже зустрічала команда Tez Tour. В готель ми приїхали вже в темну пору, тому тільки вранці, відкривши штори, наші серця забилися частіше і ми усвідомили, в яке гарне і мальовниче місце на землі нас відправив Tez Tour.

А ще у цей перший ранок тут, на гірськолижному курорті Bad Gastein в Альпах, нас зустріла веселка, яку так неочікувано було побачити посеред зими. І так і пройшов наш зимовий відпочинок – яскраво і незабутньо! Це була одна з найкращих поїздок, за яку ми безмежно вдячні.

В готелі було тепло і по-домашньому затишно, номер з розкішним видом на долину і засніжені гори, смачна кухня від шеф-повара Вані з ресторану на Золотих Пісках в Болгарії. Ми щодня гуляли містечком, любувалися краєвидами навколо і дихали чистим гірським повітрям.

Вже в перший день познайомилися з приємними людьми – Олександром із Черкас,  Ерікою з Ужгорода, Світланою і Аллою з Дніпропетровська. Їх обличчя ми запам’ятали ще з літака і по їх розмові зрозуміли, що вони добре орієнтуються в туризмі і то був у них рекламний тур. Потім увечері познайомилися з рештою їх команди – Наталею, Лєною і Світланою, Олею і Дімою з Tez Tour. Розповіли свою історію про проект НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ і показали переможне відео, і виявилося, що дехто про цю акцію вже чув.

Отак от ми разом із цими милими людьми, які дарують всім нам відпочинок, відправляючи в тури, проводили майже кожний вечір в холі за чаєм і обмінювалися новими враженнями. А з Олександром, який є інструктором з туризму і займається йогою (навіть тут влаштовував для всіх бажаючих безкоштовні заняття щоранку), ми їздили у неймовірне місце – найвищий водоспад в Європі Krimmler Wasserfalle, за що йому величезне дякуємо.

Це була пригода, сповнена масою цікавих моментів і красою місць, де ми ще ніколи не були … і от хочеться описати цю красу, але ні слова, ні навіть фотографії не можуть передати ті почуття і емоції. Треба самому почути шум падаючої води, торкнутись білого лапатого снігу. Нам здавалося, що потрапили у казку!

Це місце в Альпах манить і приваблює туристів з усього світу не тільки гірськими пейзажами і свіжим гірським повітрям, а й досконало організованими та облаштованими підйомниками і трасами для катання на лижах. І ми, дивлячись на цих кольорових людей  з лижами і бордами, не могли стриматись. А так як на лижах ми навчились кататись ще у нашому рідному Буковелі і вже давно стали фанатами цього виду спорту, то причин стримуватись просто не було.

Ввечері заснули з думкою, що завтра наш лижний час. Проснулися вранці рано, щоб встигнути на шатл до підйомника, що, до речі, дуже зручно. Таксі зранку від готелю підвозить до підйомника, а ввечері забирає назад. І тут за вікном маленька прикрість – туман такий, що не видно сусіднього будинку. Як кататись?! Але вже запланували, тому зібралися, поснідали і поїхали до підйомника, а там уже мали прийняти рішення. Вже о восьмій тридцять починають працювати підйомники. Інтуїція підказала, що треба спробувати, взяли лижі напрокат і піти до витягу. Яке ж було здивування і одночасно радість, коли ми виринули з туману і побачили сонце.

Це був чудовий день і ми катались до заходу сонця. Спускались останні, напевно, бо за нами в слід вже їхав лижний інструктор і перевіряв, чи ніхто не лишився на трасі перед закриттям. Лижний день вдався на славу.

Ну і ще одне задоволення, яке ми рекомендуємо спробувати в Bad Gastein – це термальні басейни. І якщо катання – це активний відпочинок, то день, проведений у спа-центрі – це повний релакс. Ми взяли абонемент на цілий день, щоб нікуди не поспішати і насолодитися ним на повну. Ми не пропустили жодного басейну. Спробували і гідромасаж, і масаж під водоспадом, катання на водній гірці, а найбільше задоволення отримали від купання у релакс-басейні під відкритим небом з видом на гори і лижні траси. Це щось нереально приємне! Були там ще і сауни, і солярії, масажі і різні косметичні процедури – все, чого душа побажає.

В передостанню ніч випав сніг і ми гуляли засніженим містечком, піднімалися вздовж водоспаду, що спадає прямо в центрі міста, ліпили сніговика і раділи як діти!

Все якось склалось дуже гарно від самого початку і до кінця подорожі. Приємно було,  коли  в аеропорту перед посадкою на літак на паспортному контролі у відповідь на наше «добрий день» почули «Ох нічого собі … і куди ви далі?» Потім в літаку зустріли і познайомились з приємною і дуже позитивною дівчиною Катею з Києва, яка за нас голосувала. Ну і далі, як ми вже розповідали, здружилися з цілою компанією працівників туристичної справи, яким дуже сподобалася наша історія. Тепер вони, як і багато інших, з ким наші шляхи вже перетнулися за ці сім місяців, слідкуватимуть за нашими наступними подорожами, а ми радо чекатимемо нових знайомств. 

Похожие записи: