Подорож Європою і гостинна Туреччина — розповідь учасників туру «Найкращий відпочинок на Землі»

IMG_4294-500x375Ми повернулися з першого туру Європою у захопленні від побаченого і почутого. Кожне місто, в якому були, запам’яталося чимось особливим і відмінним, але їх водночас поєднує спільна історія.

Відень видався величним і пишним – по-справжньому королівським. Кожна будівля вирізнялася своєю розкішною, індивідуальною, старовинною архітектурою. Собори, театри, музеї, замки, де жили люди, що творили історію. У той же час зараз це сучасне місто, комфортне для життя, де велосипедисти їздять по велодоріжках, на площах стоять апарати, з яких можна напитися альпійської води, пішохідні переходи — на вимогу.

Ранкова Братислава прийняла нас спокійно і привітно, склалося враження, що тут, у старому місті, ніхто нікуди не поспішає, як і колись у минулому, коли вулицями ходили поважні вельможі, торговці і ремісники. У них завжди був час зупинитись, зняти капелюх, привітатись один з одним і побажати хорошого дня. На вузеньких вуличках з кам’яною бруківкою було достатньо місць, що привертали увагу і зупиняли біля себе, щоб полюбуватись і послухати розповіді екскурсовода. Собор, який увінчується золотою короною, що свідчить про коронацію у ньому самої Марії Терезії, однієї з найвидатніших правительниць роду Габсбургів. Будинок, де прослуховували маленького Моцарта, в’їзна брама, будинок палача, площа міської ратуші, оперний театр…

Далі нас зустріла Прага, центральна частина якої площею у вісім квадратних кілометрів є культурно-історичним музеєм під відкритим небом і знаходиться під захистом всесвітньої організації ЮНЕСКО. Центральна площа з найстарішим астрономічним годинником, перший у Європі університет, міст Карла ІV, порохова вежа, Празький Град. А коли ми прогулювалися вечірньою Прагою і побачили собор св. Віта, у нас перехопило дух і навіть з’явилися сльози на очах… не вірилося, що таке здатні побудувати люди!  Хотілося все побачити, але як би ми не старалися — все одно усього не охопиш і лишаються місця, які чекатимуть нашого наступного візиту.

А ще ми скористалися нагодою поїхати у місто Карлові Вари, куди з’їжджаються з усіх куточків світу люди, щоб відчути лікувальну і оздоровчу силу тутешніх мінеральних вод. Уздовж центральної вулички налічується п’ятнадцять джерел і у кожному з них вода має свій унікальний склад і температуру. Кольорові і охайні будиночки з квітами на балконах, гарненькі вітрини магазинів, відпочиваючі, які створюють затишну і комфортну атмосферу – усе це і є Карлові Вари, які сьогодні, як і сотні років тому, гостинно приймають туристів.

І на закінчення ми прогулялися вуличками ще одного чеського містечка — Крумлова. Спочатку ми побачили панораму цього міста і вже захопилися його красою: будинки з червоними дахами, звивиста річка, собори, що височіють над тими будинками і одразу привертають погляд. На вулицях гармонійно поєднуються споруди і місця, що мають довгу історію. Приваблюють сувенірні лавки і кафешки, де туристи зупиняються, щоб перепочити і випити чашечку кави. Так зробили і ми в кафе органічних продуктів і натуральних речей, яке водночас є і музеєм, і магазином. У ньому ми ще й поспілкувалися з привітним чехом, працівником і власником магазину і так захопилися ним, що лишили останні свої крони. Дорогою додому ми згадували і усвідомлювали все побачене. Без сумнівів, кожен з нас уже хотів повернутися туди ще.

Коли приїхали додому, у нас не було часу зупинитись, треба було швидко зібрати речі, отримати квитки у наступну подорож і вже ввечері поїздом їхати до Києва. Потім переліт — і нас зустрічає сонячна Туреччина! Ми навіть не встигли усвідомити, як швидко все змінилося… Ще позавчора ми прогулювалися вулицями міст Європи, а сьогодні вже купалися у Егейському морі, їли у вишуканому ресторані з виглядом на море. А вибір страв був таким великим, що ми ще до сьогодні все не спробували, хоч вже минула половина нашого турецького відпочинку.

Кожного вечора можна насолоджуватися  виступами і концертами музикантів і співаків, проходять різні тематичні вечори. Вчора, наприклад, було танцювальне шоу на воді … такого ми ще не бачили, а перед тим було вогняне шоу біля басейну.

У готелі (Sealight resort) все організовано для якнайкращого відпочинку, а працівники TezTour зі своєї сторони також всіляко сприяють цьому. Затишні номери, смачна і різноманітна кухня, великий басейн, розваги для дорослих і дітей, а головне — море і пляж!!!

 

Ми також вирішили прогулятися містом Кушадаси, щоб  побачити, яке тут життя за межами готелю, і були дуже приємно здивовані. Ми легко заїхали в місто маршруткою, гуляли вулицями міста, на нас звертали увагу місцеві турки, приємно посміхались і вітались і обов’язково запитували, звідки ми, а також дуже дивувались, коли чули, що ми шукаємо пожежну станцію, але з радістю пояснювали, як до неї дістатися. А вже там нас повністю покорили самі пожежники, що навіть без зайвих запитань щиро і привітно запросили нас на територію станції і дозволили фотографуватись, скільки нам душа забажає — і з машинами, і з ними, а потім ще й пригостили цукерками. Така от наша історія, насичена подіями, враженнями і приємними людьми, почалася і, сподіваємося, так і продовжиться…

IMG_4638 (2)

 

Похожие записи: