Поїздка до Канева з АГП Галлея (Київ) за програмою «Пізнай свій край»

Дорогі друзі, ми разом з деякими провідними університетами Києва започаткували програму «Пізнай свій край». 15.03 студенти здійснили поїздку до Канева, приурочену 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

АГП Галлея (Київ) - 1
Під час подорожі студентство мало можливість відвідати оновлений музей на Чернечій горі, познайомившись з  творчою спадщиною  поета,  його біографічними фактами;  налагодити контакти між університетами.


АГП Галлея (Київ) - Канев
Музейна колекція заповідника нараховує понад 20 тисяч унікальних пам’яток, окрасою яких є меморіальні речі та офорти Тараса Шевченка (з напрямом живопису офортів студенти ознайомилися під час проведення  в КУП НАНУ  виставки А.Сіденко «Київські етюди») рідкісні видання його творів, високохудожні твори українських та зарубіжних митців, шедеври народної художньої творчості, цінні архівні документи, фото — і кіноматеріали, аудіо — та відеозаписи знаменитих бандуристів і кобзарів.

 

АГП Галлея (Київ) - 2
Шевченківський національний заповідник в Каневі проводить велику культурно-просвітницьку роботу серед чисельних відвідувачів не лише з України, а й з багатьох країн світу, знайомить з життєвим і творчим шляхом поета і художника, з українською культурою, історією становлення української державності, поборником якої був Тарас Шевченко.

АГП Галлея, м. Київ, пр. Победы 89-А, 2

Похожие записи: