Розповідь про завершальну подорож у рамках проекту «НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ»

watermarked-8153029Розповідають переможці акції НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ — Олександр та Світлана:

Всі історії коли-небудь закінчуються. Не виняток і наша… Наша щаслива історія подорожей під назвою “Кращий відпочинок на Землі”.

Ми перемогли у цьому конкурсі завдяки тому, що сильно повірили у свою мрію, і безмежно вдячні організаторам проекту за те, що ще раз підтвердили, що мрії збуваються! І кожен, хто вірить і старається втілити у реальність  свою заповітну мрію, рано чи пізно отримує винагороду.

69

70

Наша остання (але сподіваємося, останньою вона є лише у цьому проекті) подорож запевнила нас у тому, що ми живемо у дуже красивому і багатому краї і що подорожувати можна не лише за кордон, а і мальовничими куточками та містами рідної України. І хоч Прикарпаття не було для нас новинкою, але завжди хочеться повернутися туди, де було добре… І, звісно, весна – це та пора року, коли природа все так наряджає, що тільки і милуватися пейзажами. 

Після довгих переїздів у попередніх турах з Аккорд Тур, нам було якось дивно бачити у програмці туру переїзди по 100-200 км за день, здавалося, що тільки зайшли в автобус, а вже треба виходити на нову екскурсію. Якраз влучно так склалося, що останньою у переліку країн стала Україна, і тур видався відпочинковим і спокійним, але однаково цікавим і наповненим приємностями.

Дуже вразило місто Івано-Франківськ. Хоч ми живемо зовсім недалеко від нього, та ніколи до цього не бували тут, а дарма, як виявилося! Це місто не є великим і не так часто на слуху порівняно з такими нашими містами, як Київ, Одеса, Львів чи Харків, але воно є затишним і, як це сказати… європейським, особливо його центральна частина – архітектурні пам’ятки, церкви, зелені сквери з лавочками, а міська ратуша — єдина в Європі споруда, що не є храмом, але має позолочений купол.

І ще багато чого тут радує і дарує задоволення: смачна кухня і демократичні ціни у “Десятці”, заклад, який за словами нашого гіда Сергія Копанського, не має рівних не те, що в Україні, а навіть і у Європі, і ми після відвідин цього закладу це підтверджуємо – що для нас, українців, буде смачнішим за своє домашнє. Ну а якщо захочеться чогось солоденького, то є тут австрійська “Цукерня”, де під звуки скрипки ми випили по чашечці кави зі смачнючими тістечками. І у теплий весняний вечір пішли, не поспішаючи, до нашого готелю “Надія”, який знаходиться у самому центрі міста. Про нього можна було б написати окрему статтю, бо насправді його рівень нас приємно вразив, і після всіх готелів, в яких нам довелося побувати останнім часом, він попав у список кращих. Тому радісно було, що ми теж можемо достойно приймати гостей і туристів нашої країни. Можемо, якщо захочемо!

Наступний день подарував одночасно духовне піднесення, так як ми відвідали Скит Манявський у смереково-ялівцевому лісі. Також запам’ятали екстремальну і колоритну прогулянку на кузові вантажівки до водоспаду. В освіжаючій гірській воді бажаючі могли навіть скупатися. Ну а на завершення було те, що ми дуже любимо, – пікнік зі смаженням сосисок і лікувальним карпатським бальзамом. Після цього дійства всі вже добре роззнайомилися і по дорозі назад до автобуса співали українські пісні.

Наступні три ночі нас приймав готель “Станіславський” у Яремче. Звідси ми їздили на екскурсію в Буковель. Було так дивно бачити його таким – не зимовим, підйомники без натовпу лижників, зелені траси, клумби. Ми Буковель любимо і знаємо, стараємося кожної зими побалувати себе катанням на лижах. Також з Яремче їздили ще до одного карпатського водоспаду – Женявського. Ліс, вода, чисте повітря – те, що умиротворяє і дарує здоров’я, те чого так часто не вистачає у метушливих містах, тому хочеться користуватися будь-якою нагодою побути серед природи, запам’ятати її простоту і красу.

Несподіванкою для нас стала зустріч з нашими друзями Машею та Сергієм тут, у Яремче. Приємно відпочивати, а у компанії хороших друзів – ще краще. Ми разом провели чудовий день у Коломиї, відвідали Краєзнавчий музей Гуцульщини і Покуття, музей писанки, познайомилися з містечком і на завершення повернувшись в Яремче, організували собі пікнік з шашликами.

 

І це ще далеко не все… Був ще похід на скелі Довбуша, катання на конях, була нагода покормити оленів, погуляти сувенірними карпатськими ринками, посмакувати традиційну карпатську кухню і просто насолоджуватися перебуванням у мальовничому карпатському краї. Дуже сподобалася ще древня дерев’яна церква у Рогатині, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

 

Дорогою додому ми згадували побачене й усвідомлювали, що тепер повертаємося до звичного життя. Але стільки приємних спогадів і вражень лишається у наших серцях, тисячі неповторних і яскравих фотографій, що не поміщаються у комп’ютер (тепер буде час їх переглянути, впорядкувати і зробити фотоальбом).

Ще раз дякуємо всім, хто подарував нам цю історію – Мережі Агенцій Горящих Путівок, всім туристичним операторам, а також туркомпанії «Мегатрейд», з якої все почалося. А оскільки наші мрії не закінчуються, то не закінчується і наша історія, просто тепер вона буде мати нову назву…

motivator 

Похожие записи: