Єгипет: природний акваріум та інші розваги — розповідь переможців акції НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ

egypt13506На початку лютого переможці акції НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ відпочивали в Єгипті (Шарм-ель-Шейх). Своїми враженнями вони діляться із вами!

Якось так склалося, що деякі країни зі списку найбільш очікуваних у нашій подорожі не виправдовують очікувань і навпаки. Не знаю чому, мабуть це склався якийсь стереотип, але від Єгипту багато не чекали, а ще на початку проекту взагалі думали відмовитися від цієї подорожі в зв’язку із нестабільною ситуацією у цій країні. Але згодом вирішили поїхати…

turtessВідпочивали ми на синайському півострові у Шарм-ель-Шейху. Туроператор Turtess забронював для нас номер у 5-зірковому готелі Condorde Sport. Це чудовий готель з великою територією, широкою інфраструктурою, привітним персоналом і зручним розташуванням. Міжнародний аеропорт знаходиться одразу через дорогу навпроти нашого готелю!!! Хоча готель і не на першій лінії, проте жодних незручностей це не створювало, сусідній готель Condorde Front розташований поряд і має спільну з нашим готелем територію, і між ними постійно курсують автобуси.

Море!!! Тепер кілька слів про це чудо світу. Раніше, коли чув «Червоне море» не мав жодних асоціацій, а тепер перед очима одразу стає оцей природний неосяжний акваріум з десятками різного кольору і форми коралів і тисячами риб.

Нам неймовірно пощастило!!! Прямо біля нашого понтону у печерах, які створили корали, живе сім’я неймовірних за розмірами і формою риб – це риби Наполеон. Коли ми побачили одну з них середнього розміру поряд із собою, то так запанікували і полякалися, що трохи не пішки по воді побігли. Вона була більше одного метра в довжину, з дивним горбом на голові і здоровезним ротом. Але насправді переляку вона отримала більше, ніж ми, і швидко втекла назад у свої печери. З того часу кожного разу ми шукали зустрічі з нею і під кінець нам пощастило. Ми побачили найбільшу з них і, розповідаючи друзям про ту зустріч, кажемо, що бачили рибу розміром з мотоцикл — і це насправді так! Описати словами це буяння морського життя просто неможливо. Їдьте і переконайтеся самі.

Незважаючи на прохолодне зимове море, ми плавали і пірнали з маскою кожного дня, хоча більшість відпочиваючих тусили біля басейнів з підігрітою до комфортної температури водою. Одного дня навіть плавали на катері на екскурсію у підводний заповідник Рас Мохамед. Це була подорож на цілий день з кількома зупинками для купання і занурення з аквалангами. Для нас це було перше справжнє занурення і хоч більшість часу ми звикали до того всього обладнання, що на нас начіпляли, вчилися дихати і боролися з компресією, все ж отримали тону задоволення і нових вражень.

Серед розваг у готелі є теніс, волейбол, футбол, льодовий каток і кінна школа, водні гірки і водне поло… Команда аніматорів також працює на повну, то ж скучати вам точно не доведеться, а в додаток є ще й десятки екскурсійних пропозицій.

Загалом це був чудовий відпочинок від надійного і турботливого оператора Turtess – тихий і комфортний, з новими пригодами, відкриттями і знайомствами.

Похожие записи: