Романтична подорож Європою — скандинавськi мiста i фйорди, Амстердам, Прага та Париж!

98Розповiдь переможців акції НАЙКРАЩИЙ ВІДПОЧИНОК НА ЗЕМЛІ про тур вiд туроператора Аккорд Тур Романтика Севера и Парижа

Все ж таки класно придумали наші спонсори, що у наш календар відпочинку вписали й екскурсійні тури в Європу. Та ще й які! Ми самі були в захваті, почувши лише перелік країн, які нам планувалося відвідати: Швеція, Норвегія, Данія, Нідерланди, Франція, Чехія та Польща. Як виявилося, для нас це були просто слова, зміст у які згодом ми вклали самі…

Першим нашим трофеєм став Гданськ. Це портове середньовічне місто з багатою історією. Ми прогулялися його вулицями, послухали розповідь екскурсовода і за рекомендацією Олега, керівника нашої групи, наміняли в обміннику всіх можливих крон – шведських, норвезьких, датських. А ввечері вирушили в наше перше плавання в північні країни.

Як попередньо прочитали, ми мали пливти на поромі, але коли побачили його на власні очі, то були реально вражені його розмірами. Він був завбільшки з океанічний лайнер, на двох з його поверхів були гаражі, де серед десятків фур плив і наш автобус. На борту були і ресторан, і магазин Dutifree, кафе, дитяча ігрова кімната, де і ми знайшли собі розвагу – конструктор LEGO, і рецепція як у справжньому готелі.

Ми жили в чотирьохмісній каюті на сьомому поверсі, а на десятому й одинадцятому були відкриті палуби, куди ми відразу побігли всією групою, щоб побачити момент відправлення. А зранку в Швеції ще раз були вражені розмірами нашого судна, коли хотіли його сфотографувати, а він не поміщався в об’єктив.

Дорогою до Стокгольма за вікном автобуса ми бачили дерев’яні будиночки, зелені пасовища, де туди-сюди бродили вівці та коні. Тут, на півночі, життя мабуть спокійніше і комфортніше, і час здається йде повільніше, це відчувається навіть в таких великих містах як Осло і Стокгольм. У них ми не бачили великих скупчень людей, заторів на дорогах, високих будинків, які б нависали зверху. Тут навпаки – якось вільно і спокійно, багато парків для прогулянок, набережні і чисте морське повітря. 

Навіть коли ми, під час оглядової екскурсії, побачили пожежну станцію і всією групою намагалися знайти пожежників то не змогли до них достукатися… мабуть,вони позасинали собі там солодким сном. Та все ж ми зробили кілька фото усією компанією на фоні тієї станції, яка виявилася найстарішою в Осло.

Фйорди! Фйорди – це окрема глава нашої подорожі. Це була факультативна екскурсійна поїздка у містечко Флом, де можна покататися на фломській залізничній дорозі, пропливти на кораблику і просто погуляти, милуючись навколишніми красотами, яких не побачиш ніде більше. Ми обрали кораблик і це було незабутньо…бачили дельфінів, водоспади і білосніжні вершини височезних гір, які віддзеркалювались у шовковій прозорій воді. Багато хто говорить, що у Норвегію їдуть саме заради фйордів і ми тепер розуміємо чому!

Потім була ще одна ніч на поромі у Данію. Копенгаген нам дуже сподобався, навіть не знаю чим саме, екскурсовод був хороший і погода сонячна, маршрут обрали вдало-відвідали два величні собори, замок Розенборг, славнозвісну набережну з кольоровими будиночками і ресторанчиками, в одному з яких обідав Андрій з “Орла і Решки”.

Наступний трофей – Амстердам. Це дивовижне місто! Де ж іще побачиш триповерхові парковки для велосипедів і де на дорозі треба остерігатися велосипедистів а не автомобілістів, кафешки, де можна купити смішних кексів чи курнути косячок, але це більше привертає увагу туристів і аж ніяк не має масового характеру серед місцевого населення. Будинки тут дуже цікавої архітектури, якої більше не побачиш ніде.

І взагалі Амстердам — це місто на каналах, така собі північна Венеція! На вулицях ви обов’язково натрапите на місцевий фастфуд, де скуштуйте, ні не звичний хотдог, а булочку з оселедцем – смакота! Можна багато ще говорити про цю чудову країну, яка на 48% знаходиться нижче рівня моря і незважаючи на її маленькі розміри є четвертою економікою Європи, і про смачні сири, і про тюльпани, але ще треба сказати кілька слів про місто, яким я марю все своє життя – про Париж. Я один з найбільших його фанатів і мабуть не випадково доля подарувала мені можливість відсвяткувати мій День народження саме у ньому. Найбільше нам запам’яталася вечірня прогулянка, коли ми піднялися на самий вершечок Ейфелевої вежі. Дух перехоплює, коли з висоти пташиного польоту бачиш мільйони вогнів навколо, коли у маленьких цятках впізнаєш знайомі місця і вулиці, і цілі райони улюбленого міста. Словами Париж не передати – його треба побачити і повернутися у нього щонайменше разів десять, для мене це було третє побачення.

А ще ми хочемо подякувати туроператору Аккорд Тур, який разом iз Мережею Агенцiй Горящих Путiвок вiдправив нас у цю чудову подорож! Їхні тури залишають у наших серцях незабутні спогади на все життя. І окреме дякую Олегу Хомицькому – це найкращий керівник групи, якого ми зустрічали, і сподіваємося — ми ще не раз будемо подорожувати з ним разом.

P.S.: 

atkritka_1378743884_678

 

Похожие записи: