Туреччина та Болгарія — продовження подорожі переможців акції «Найкращий відпочинок на Землі»

Ну що ж… Ви вже мабуть зачекалися продовження нашої історії ;)

Tez Tour_ LogoЯк ми собі і сподівалися, продовження нашого турецького відпочинку виявилося ще більш захоплюючим. Туристичний оператор TezTour, який і подарував нам цей незабутній відпочинок, вирішив зробити нам ще один сюрприз. 

Для того щоб ми мали змогу ще глибше познайомитися з тутешніми місцями, людьми та культурою, нам запропонували провести половину відпочинку у ще одному п’ятизірковому готелі містечка Кушадаси – у готелі Richmond, що знаходиться одразу за одним із найкращих аквапарків Туреччини – ADALAND.

Готель дуже хороший, нам він одразу сподобався. Він був схожий на оазис серед пустелі! Тут, окрім основного приміщення, у якому розміщувалися рецепція, магазинчики, головний ресторан, СПА-центр та номери для відпочиваючих, були ще й невеличкі двоповерхові бунгало, у одному з яких нас і поселили.

Richmond Ephesus Resort 5*, Кушадасы

Richmond Ephesus Resort 5*, Кушадасы

До моря — рукою подати. Пляж чудовий – чистий, доглянутий, зручний для відпочиваючих з малими дітьми, оскільки захід у море плавний. Тут було дуже затишно: багато гамаків, прив’язаних до пальм (це так захоплююче — лежати вночі, пригорнувшись один до одного, і крізь пальми дивитись на зорі…), дуже усміхнений і привітний персонал. А ще тут є таке романтичне місце під назвою «Wine House». Ми туди навідувалися мало не щовечора, щоб у вишуканих альтаночках посидіти, випити бокал гарного вина і послухати пісень, які так душевно співав для нас турецький хлопчина. Тут же можна було і потанцювати досхочу. А для тих, кому цього виявлялося мало, пропонували поїздку на дискотеку у центр міста, навіть не сумнівайтеся – ми такий шанс не пропустили )))

Відтягнулися по повній, побачили особливості турецьких дискотек, познайомилися з іншими відпочиваючими нашого готелю. У амфітеатрі кожного вечора проходили якісь розважальні програми, ми на одну з таких все ж потрапили і насолодилися креативним виступом кенійських акробатів. А ще у готелі Richmond працювала група молодих людей, яка відповідала за розваги відпочиваючих. Хлопці запрошували поганяти у футбол, зіграти в теніс чи пляжний волейбол, постріляти з лука… Дівчинка проводила ранкові заняття йогою, хоча це, здається, не заважало їй викурювати по дві пачки цигарок за вечір на дискотеці))) А ще біля басейну близько полудня проводили всілякі змагання.

Одного разу ми прийшли по каву у pool bar і мене запросили взяти участь у змаганнях… І я не втримався. Хлопці натягнули канат над басейном і потрібно було з розбігу у стрибку в той басейн дотягнутися до нього. З більш як двох десятків бажаючих отримати перемогу до того канату дотягнулися лише норвежець і я. А потім вже ми змагалися один з одним. Переміг, звичайно ж, я, прославив нашу неньку Україну, отримав коктейль переможця, диплом і банданку)) Нехай знають наших!!! На території готелю були ще живий куточок, величезні подушки, розкидані по газонах, на яких, між іншим, дуже комфортно повалятися в тіні пальм спекотними днями, і три невеличкі водні гірки, від яких так шаленіла Свєта. Ходили також гуляти далеко уздовж пляжу, було дещо дивно побачити глибинку Туреччини, але дуже цікаво і головне — зовсім безпечно. Кілька днів у Richmond пролетіли як одна мить. Ще ніде так не хотілося лишитися ще хоч на кілька днів, як тут. Але нічого не вдієш… автобус… літак… Україна! Дякуємо за цю чудову поїздку і чекаємо повернення у Туреччину уже на інше – Анталійське узбережжя.

А вже зараз нас приймає Болгарія.

Привіт, країно троянд!

Прилетіли ми прямим рейсом з Києва до Бургаса, а вже звідти автобусом команда TezTour нас привезла до готелю «Alba 4*», який знаходиться у самому центрі курорту Сонячний Берег, який вважається одним із найпопулярніших в Болгарії. Тут панує зовсім інша атмосфера, відмінна від тієї, яку ми бачили у Греції чи Туреччині…

IMG_4916

Сонячний Берег  — це справжнє курортне місто і саме це надає йому тих характерних особливостей, які відрізняють його від тих місць, де ми нещодавно побували. Готелі компактно розташовані один біля одного, вздовж вулиць безперервно тягнуться ресторанчики та піцерії, магазини і сувенірні лавки, нічні клуби і бари, атракціони і різні розваги, зі всіх усюд лунає музика…Тут дуже багато молоді, яка, здається, зовсім не витрачає часу на сон… А ще Сонячний Берег дуже інтернаціональний: румуни, болгари, німці, австрійці, британці, росіяни і, звичайно ж, українці. Так приємно, коли мало не на кожному кроці, у транспорті чи в магазинах, чуєш рідну солов’їну мову, а коли побачили наші колоритні вишиванки у День Незалежності, то дуже зраділи і пошкодували, що не взяли своїх)).

Коли ми зібралися традиційно шукати пожежників, то підійшли на рецепцію, щоб нам пояснили, у якій стороні їх шукати і сказали адресу. Яким же було наше здивування, коли ми дізналися, що вулиці не мають назв, а всі орієнтуються за назвами готелів!!! Тим не менш, нам розказали, де їх шукати, і ми вирушили в дорогу. Як виявилося, це було зовсім просто. Пожежники були трохи здивувалися нашому проханню, але дозволили без зайвих питань зробити з ними фото.

У готелі ALBA 4*, де ми мали жити під час нашого відпочинку, нам сподобалося, він був для нас, як бастіон, де ми ховаємося від усього, коли вже треба взяти тайм-аут.

IMG_4927

На пляжі готелю пропонують катнутися на водному мотоциклі, політати на парашуті, причіпленому до моторного човна, покататися на яхті чи катері, банані або навіть дивані. А ще тут поміж відпочиваючих на пляжі продають пончики, кукурудзу і фрукти… Вам це нічого не нагадує? Так, так, звичайно, — наш рідний Крим))

Море радує чистотою і різноманітністю. Ми також поспілкувалися з готельним гідом від компанії  TezTour і отримали детальну інформацію про готель, валюту і обмінники, а ще вислухали кілька порад стосовно екскурсійних та культурних програм, які можна було відвідати.

Кілька днів тому їздили у Несебр – старовинне місто-фортецю на півострові. Зараз це Мекка для туристів. Багато древніх пам’яток архітектури, будинки мають дуже автентичний вигляд, затишні кафе з виглядом на море, сувенірні крамниці з безліччю цікавих, якісних, унікальних і просто красивих речей ручної роботи. А ще ми, не були б ми українці, допалися до інжиру, який росте тут, як у нас алича:) Подумали, що буде нормально, якщо ми зірвемо собі для проби кілька інжирок, але коли розпробували, то руки знов потягнулися до дерева))). 

У Несебрі нам дуже сподобалося! Накупили інжирового варення, паличок кориці і всіляких там приправ на подарунки друзям. Ну що ж, здається, все вже розповіли, будемо бігти загоряти, бо вже завтра збираємо валізи назад. Ми вже цілий місяць не були вдома, не бачили друзів, так скучили…  А всім Вам, хто ще планує відпочинок, бажаємо приємних вражень, а з іншими вже через тиждень будемо ділитися своїми новими розповідями!

Фото з подорожі Болгарією:

 

Похожие записи: