ГОРЯЩАЯ ЛИНИЯ: (044) 500-01-01, (095) 394-00-00, (067) 353-57-53
20
столько лет мы на рынке туристических услуг
119
столько агентств входит в нашу сеть в данный момент
630954
столько счастливых туристов были отправлены нами отдыхать с 1998 года

Ответы экспертов / Документы (визы, страховка, загранпаспорт)

Я хочу поехать в Норвегию к знакомым…

…Как можно туда попасть? Нужна ли виза? Проживание без отеля, просто нужен билет туда и обратно.

На вопрос отвечает: Эксперт турагентства ("Шалена Подорож", г. Киев)

Если вы собираетесь ехать к знакомым, то подавать документы необходимо лично в консульстве с приглашением от ваших знакомых.

После получения визы выкупаете авиабилет и летите. Для подачи в консульство у вас должна быть бронь перелета и страховка.

С перелетом можем помочь, страховку сделаем тоже: вы бронируете перелет у нас, мы даем подтверждение брони для консульства и страховку для 1-го взрослого на 15 дней пребывания.

Посетитель: Допустим, после бронирования я иду в консульство с запросом от знакомых и вашим подтверждением, а что консульство должно сделать?

Менеджер: Исходя из вашего пакета документов — вынести решение, выдать вам визу или нет.

Посетитель: А какие причины того, что мне не выдадут разрешение на визу?

Менеджер: Их может быть множество, я не консульство и таких выводов сделать не могу.

Посетитель: Подскажите пожалуйста, а что входит в полный пакет документов?

Менеджер: Если вы будете подавать самостоятельно, тогда вам необходимо уточнять пакет документов в консульском отделе посольства Норвегии, т.к. пакеты документов для виз туристических и гостевых различны. Мы не занимаемся оформлением гостевых виз, т.к. являемся турагентством.

Посетитель: Какие ещё нужны документы для полного пакета документов, кроме приглашения, бронирования перелёта и страховки?

Менеджер: ВІЗА ДЛЯ ТУРИСТИЧНИХ ПОЇЗДОК АБО ТРАНЗИТНА ВІЗА
Подавач повинен надати такі документи (у деяких випадках необхідно надати додаткові документи):
1. Заповнена аплікаційна форма на отримання візи та 2 фотокартки паспортного зразка, зроблена протягом останніх трьох місяців.
2. Оригінал та копія квитанції про сплату консульського збору.
3. Паспорт, дійсний щонайменше протягом трьох місяців після повернення в Україну. Переконайтеся, що у паспорті є принаймні одна вільна сторінка з позначкою “ВІЗИ / VISAS”.
3а. Якщо ви маєте декілька паспортів – оригінали (та копії всіх сторінок) мають бути також надані до Посольства.
4. Копія сторінок паспорта з інформацією про місце і дату видачі, дату закінчення терміну дії, попередні візи, сторінки зі штампами та відмітками, дійсний дозвіл на проживання/роботу в Україні/Білорусі (якщо Ви є громадянин іншої країни, та проживаєте в Україні) тощо.
5. Копія всіх сторінок внутрішнього паспорта.
6. Довідка з місця роботи/навчання, яка засвідчує дозвіл на відсутність подавача заяви на період його/її закордонної поїздки, а також де вказано посада, яку ви займаєте, середня заробітна плата. Для приватних підприємців – копія свідоцтва про реєстрацію та податкова декларація за останні 6 місяців.
7. Документи, які підтверджують стабільне матеріальне становище або доходи подавача заяви: довідка з банку або довідка від роботодавця або довідка про сплату податків.
11. Копія свідоцтва про одруження або розлучення.
12. Бронювання авіаквитків
13. Бронювання готелю та ваучер
14. Маршрут подорожі
Будь-яка особа має право подачі заяви на отримання візи. З 1 липня 2004 року консульський збір сплачується за розгляд заяви. У разі відмови у візі вищевказаний збір не повертається. Заява може бути залишена без розгляду або заявнику може бути одразу відмовлено у візі у разі ненадання потрібних документів або надання неповного пакету документів. Надання повного пакету не гарантує отримання візи, але воно необхідне для здійснення оцінки заяви. Рішення приймається на підгрунті документів наданих разом із заявою. Додаткові документи мають бути надані разом із заявою подавачем особисто.
ЗАЯВНИКАМ НАСТІЙЛИВО РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ЗІБРАТИ ВСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ТА ЗРОБИТИ НЕОБХІДНІ КОПІЇ ДО ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ ДО ПОСОЛЬСТВА. Додаткові документи, надіслані до Посольства без посилання на реєстраційний номер поданої заяви НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ. Посольство може запитати надання квитків перед видачею паспорта з візою. Для деяких заявників може бути запитано показ паспорта у Посольстві після візиту.

Это список необходимых документов для ТУРИСТИЧЕСКОЙ визы, про другие типы виз Вы должны самостоятельно уточнять в консульском отделе.

23-03-2012 11:57

Добавить комментарий